Apliquem la Psicologia al Creixement Personal

viernes, 22 de junio de 2012

L'autoconeixement com a punt de partida


Tot creixement s'assenta sobre una base. El creixement personal s'assenta sobre una base però també sobre unes arrels. L'autoconeixement permet palpar aquestes arrels. L'autoconeixement és el punt de partida del nostre creixement personal. 
Tota persona té unes potencialitats que es poden explorar i actualitzar. El creixement personal permet desenvolupar aquestes potencialitats mitjançant l'adquisició d'una consciència pròpia més plena. 

Es tracta d'enfocar la nostra mirada cap a les nostres arrels, entendre el seu moviment, qüestionar-lo i modificar-lo si cal. Dos arbres d'una mateixa espècie i amb les mateixes condicions externes poden crèixer de formes diferents. Un pot arribar a donar fruits i l'altre no. L'arbre que no té fruits pot centrar tota la seva atenció cap a l'exterior i no entendre que li està passant. Però pot considerar la possibilitat d'explorar les seves arrels i veure com això li dona la clau que necessita per tal que, en les seves branques, hi creixin fruits. Els dos arbres no són tant diferents. Els dos tenen la mateixa potencialitat, la diferencia està en que un encara l'ha de descobrir, actualitzar i desenvolupar.